Zöld Erő

2010. május 06. 11:15 - vegaedzes

Kettlebell

A Mári Tamásnál folytatott edzések közben újra és újra megbizonyosodom az RKC edzések extrém hatásáról, ezért úgy döntöttem, hogy írok róla egy kicsit többet, mint amit a Heti edzésben írtam. Egyszerűen mindenre tökéletes. Zsírégetésre, izomépítésre, erőnövelésre, állóképesség növelésre, és még sorolhatnám, hogy mi minden másra. Nőknek is nagyon ajánlom ezt a fajta edzést, hiszen az erős, rugalmas törzs, lapos has, feszes combok és fenék többek közt alap velejárója a hosszabb távú eltökélt edzésnek.

Mi is a kettlebell? Képzeljetek el egy fekete bowling golyót egy aktatáska fogantyújával és már közel is jártok a valósághoz. Egyébként a kettlebell egy nagy darab vasgolyó több méretben: 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28, 32, 36, 40, 44, 48 (kg). Használható sima súlyzós edzésekhez, viszont ami igazán különlegessé és effektívvé teszi, az a ballisztikus gyakorlatok végzése. Ilyenek pédául: Snatch, Swing, Clean, Jerk, stb. A hiheteltlen állóképességi fejlődés mellett megfelelő étkezéssel és pihenéssel, a felesleg viszonylag rövid idő alatt eltűnik. Persze nem csak ballisztikus gyakorlatokat szokás a kettlebellel végezni, hanem például a kövekező gyakorlatok kőkemény törzset és rugalmas, stabil vállat fejlesztenek: Turkish Get-up, Bent Press, Windmill. Férfiak esetében az izomméret és erőnövelésre Double Clean és Press, Double Front Squat, Renegade Row, Double Swing, és a Double Clean ajánlott. Nőknél az alacsony számú ballisztikus gyakorlatok segítenek a kívánt feszességű fenék, combok, has, karok eléréséhez. Megint hangsúlyozom a megfelelő étkezést és pihenést, mert ezek hiányában az edzések effektivitása nagyon alacsony lehet.

Ismét Mike Mahler oldalát használtam forrásként.

Címkék: edzés
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr341978618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöld Erő
süti beállítások módosítása