Zöld Erő

2010. április 27. 15:07 - vegaedzes

KELL

A legtöbb ember gyermekkorában jól megtanulta a KELL szó jelentését, és mélyen a tudatalattijában elraktározta az ehhez kapcsoló negatív érzés, védekezés és viselkedésmintákkal. Ha valaki kellően jártas a saját elméjének a kezelésében, akkor fel tudja szabadítani vagy el tudja különíteni az emlékeket és a hozzájuk tartozó mintákat. Ennek a bejegyzésnek viszont nem ez a célja, hanem az, hogy rámutasson a túl gyakran használt KELL szó negatív hatására egy olyan ember esetében, aki erre nem képes.

Én kerülöm ennek a szónak használatát amennyire lehet, és az ismerőseimmel való kommunikációban meg is említem időnként, hogy ne úgy álljanak a dolgokhoz, hogy meg KELL csinálni, mert ezzel máris a negatív tartmányból indulnak.

Ez az élet minden területére igaz, viszont most szűkítsük le csak az edzésre. Az elme és a test együtt létezik, ezért ha az elmében úgy álltok neki az edzésnek, hogy KELL, akkor az minden sejtetekben feszültséget szíthat. Így a saját fejlődéseteknek szabhattok komoly határokat, könnyebben vezethet sérüléshez az edzés, és a pihenési idő is kitolódhat. Amíg felmerül a KELL, addig javaslom, hogy dolgozzatok azon, hogy megszeressétek a mozgást annyira, hogy ne merüljön fel többé.

 

Címkék: egyéb
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr341956341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása