Zöld Erő

2010. augusztus 22. 10:00 - vegaedzes

TACFIT

Scott Sonnon nagyon jó gyakorlatok egyvelegét prezentálja, ez a TACFIT Challenge:

Címkék: edzés
Szólj hozzá!
2010. augusztus 21. 13:30 - vegaedzes

Augusztus 16-22.

Augusztus 16. - Hétfő

Ha hétfő, akkor Kettlebell edzés. Úgy döntöttem, hogy megnézem mostmár a bemelegítést és a felülést is a 24-es bell-lel, úgyhogy a teljes edzés végigment vele. Elég kemény menet volt többek között a sok swing és press miatt, majd a végén a 30-20-as tabata is kellően megtette a hatását... így az SMR hengerezés és a nyújtás is kész felüdülés volt a végén.

Augusztus 17. - Kedd

A reggelt jógával és egy kis Kravos gyakorlással kezdtem, majd napközben egy kellemes gripperezéssel folytattam. Aztán jött a Krav Maga edzés Zoli vezényletével. Csoportos gyakorlatok, árnyékolás, pontkesztyűzés, stresszes blokk és erőnléti gyakorlatok voltak terítéken.

Augusztus 18. - Szerda

A szerdai Kettlebell edzés a szokásos kellemes légkörben telt. Mindig jól esik látom, hogy nem csak rólam folyik a víz, mintha a zuhany alól léptem volna ki, hanem a többiekről is... :) Nagyrészt két- és egykezes swing, ilyen-olyan press, windmill, TGU és snatch előkészítés volt. A bellezés végére kicsit elfáradtam, aztán egy nyugodt SMR hengerezéssel és egy kis nyújtással zártam a napot.

Augusztus 19. - Csütörtök

Krav Maga sok-sok erőnléti és csoportos gyakorlattal, na meg persze a hétvégi vizsgára való felkészüléssel. Többek közt volt még stresszes blokk, pajzsos gyakorlatok és nyújtás is.

Augusztus 21. - Szombat

Pénteken rápihentem a szombat délelőtti Krav Maga vizsgára. A vizsgát és az előtte lévő felkészítőt is Tal Kvores vezényelte, persze közben magyar instruktorok is felügyeltek ránk, hiszen elég nagy lészámban jelentünk meg. P1-ről van szó, de ugye már azt is lehet komolyan csinálni, úgyhogy pörögtünk rendesen. Nagyon jó élmény volt, én az eredményt másodlagosnak érzem (amit majd a későbbiekben tudunk meg), fontosabb volt, hogy tanultunk és korrigáltunk jónéhány dolgot.

A hétvége további része mindenképpen pihenéssel telik, mert a hétfői Kettlebell edzésen Tamás biztos nem kegyelmez majd... :)

Címkék: edzésnapló
4 komment
2010. augusztus 19. 12:01 - vegaedzes

Sárgadinnye

Ázsiai eredetű gyümölcs, gyógynövény. Héja lehet sima, rücskös, hálós, vagy barázdált, húsa narancsszínű vagy zöldes árnyalatú, egyes fajtáknál a dinnye érésével, a zöld szín aranysárgára változik. A nevük is különbözhet, színük is, sőt tápanyagtartalmuk is. A magas cukortartalom miatt cukorbetegek számára csak kis mennyiségben ajánlott.

Általánosságban persze elmondhatjuk, hogy a sárgadinnye kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, mangánt, magnéziumot, rezet, cinket, kobaltot, krómot, béta-karotint, A, B1, B2, B3, B9 és C vitaminokat tartalmaz.

Hatásai

  • antioxidáns
  • feszültségoldó
  • erősíti az immunrendszert
  • csökkenti a magas vérnyomást
  • csökkenti a bőrkiütések és bőrbetegségek hatását
  • jótékonyan hat vastag- és vékonybélgyulladás esetén
  • gyorsan megszűnteti a meghűléses betegségeket
  • enyhíti az erős menstruációt

Forrás: vitaminbank.

Sárgadinnye

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!
2010. augusztus 18. 09:39 - vegaedzes

Áfonya

Szakirodalmi adatok alapján az áfonya az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedő magas a kálium tartalma, emellet tartalmaz még kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként, foszfort, almasavat, citromsavat, cukrot, pektint, flavonoid- és iridoid vegyületeket, antociánokat (mirtillin), A, B1, C vitaminokat.

Hatásai

  • antibakteriális
  • antioxidáns
  • vizelethajtó
  • vértisztító
  • javítja a vénák és artériák rugalmasságát
  • csökkenti a hajszálerek törékenységét
  • csökkenti a szemproblémákat

Szezonális, úgyhogy vegyétek és egyétek. :)

Forrás: internet-work.

Áfonya

Címkék: étkezés
1 komment
Zöld Erő
süti beállítások módosítása