Ázsiai eredetű gyümölcs, gyógynövény. Héja lehet sima, rücskös, hálós, vagy barázdált, húsa narancsszínű vagy zöldes árnyalatú, egyes fajtáknál a dinnye érésével, a zöld szín aranysárgára változik. A nevük is különbözhet, színük is, sőt tápanyagtartalmuk is. A magas cukortartalom miatt cukorbetegek számára csak kis mennyiségben ajánlott.
Általánosságban persze elmondhatjuk, hogy a sárgadinnye kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, mangánt, magnéziumot, rezet, cinket, kobaltot, krómot, béta-karotint, A, B1, B2, B3, B9 és C vitaminokat tartalmaz.
Hatásai
- antioxidáns
- feszültségoldó
- erősíti az immunrendszert
- csökkenti a magas vérnyomást
- csökkenti a bőrkiütések és bőrbetegségek hatását
- jótékonyan hat vastag- és vékonybélgyulladás esetén
- gyorsan megszűnteti a meghűléses betegségeket
- enyhíti az erős menstruációt
Forrás: vitaminbank.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.