Szakirodalmi adatok alapján az áfonya az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedő magas a kálium tartalma, emellet tartalmaz még kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként, foszfort, almasavat, citromsavat, cukrot, pektint, flavonoid- és iridoid vegyületeket, antociánokat (mirtillin), A, B1, C vitaminokat.
Hatásai
- antibakteriális
- antioxidáns
- vizelethajtó
- vértisztító
- javítja a vénák és artériák rugalmasságát
- csökkenti a hajszálerek törékenységét
- csökkenti a szemproblémákat
Szezonális, úgyhogy vegyétek és egyétek. :)
Forrás: internet-work.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nolyemi · http://irdietam.wordpress.com/ 2010.08.18. 10:05:28