Zöld Erő

2010. augusztus 18. 09:39 - vegaedzes

Áfonya

Szakirodalmi adatok alapján az áfonya az egyik legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedő magas a kálium tartalma, emellet tartalmaz még kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként, foszfort, almasavat, citromsavat, cukrot, pektint, flavonoid- és iridoid vegyületeket, antociánokat (mirtillin), A, B1, C vitaminokat.

Hatásai

  • antibakteriális
  • antioxidáns
  • vizelethajtó
  • vértisztító
  • javítja a vénák és artériák rugalmasságát
  • csökkenti a hajszálerek törékenységét
  • csökkenti a szemproblémákat

Szezonális, úgyhogy vegyétek és egyétek. :)

Forrás: internet-work.

Áfonya

Címkék: étkezés
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr742229997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nolyemi · http://irdietam.wordpress.com/ 2010.08.18. 10:05:28

és a vörösáfonya felfázásra kábé hatékonyabb, mint az antibiotikum ;)
Zöld Erő
süti beállítások módosítása