Zöld Erő

2010. december 05. 23:00 - vegaedzes

November 29 - December 5.

November 29. - Hétfő

A csoportos edzésen sokat foglalkoztunk a snatch kivitelezésével és úgy érzem, hogy megtört a technikai jég, mivel egy apró helyreigazítással mostmár elég jól ment a feladat. Az edzés vége felé mindenki felkapta a snatch-hez használt súlyát és körbe-körbe ment három állomás között, ahol egy-egy feladat várta a megpihenni kívánókat: haskerék, deadlift nagy súllyal, snatch. Igazán pihentető volt... az SMR és a nyújtás a végén... :)

November 30. - Kedd

Krav Maga. Folytások, késes fenyegetések, ütések elleni védekezések, na meg egy kis pontkesztyűzés. Komolyabb stresszes blokk nem volt, majd talán a következő edzésen. Egyre közelebb a következő vizsga, amire még fel fogunk készülni rendesen, aztán megmutatjuk, hogy mit is tudunk, vagy azt, hogy mit nem. ;)

December 1. - Szerda

A hétfői áttörés ellenére minél többet snatch-elek, annál inkább úgy tűnik, hogy nem a barátom. Alakul a technika, alakulnak az ismétlésszámok, de nem érzem magaménak a gyakorlatot. Nem nagyon fogom erőltetni a közeljövőben, ha van rá mód, akkor inkább a swing-et fogom csinálni ezerrel.

Húzódzkodások összesítve: 180

Címkék: edzésnapló
Szólj hozzá!
2010. december 02. 17:07 - vegaedzes

Mennyi? 30!

November 30-án úgy éreztem, hogy ismét elérkezett az ideje annak, hogy a húzódzkodást beépítsem az edzésprogramomba. Nem túl szépen mondva a "húzódzkodj mindennap vagy hagyd a francba" mentalitást követem, így november 30-tól december 31-ig minden egyes napra legalább 30 húzódzkodást terveztem be. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor körülbelül 1000 húzódzkodást meg fogok csinálni még az évben a szokásos edzések mellett.

Miért 30-at? Mert az előzetes felmérések szerint ennyi ismétlés elvégzésével még nem gyakorlok negatív hatást az edzéseimre. Meglátjuk, hogy hogyan fog ez együttműködni a kiegészítő edzésekkel, ha azokat is elkezdem... 

Címkék: edzés
Szólj hozzá!
2010. november 29. 11:10 - vegaedzes

Egészséges Vegetáriánus Táplálkozás

A vegetáriánus étkezés alapját képező összetevők beszerzése, illetve az ételek megtervezése és elkészítése könnyebben megy, mint sokan gondolják. Eleinte időigényesebb, mivel hirtelen nem tudja az ember, hogy hogyan is kezdjen hozzá.

Az élelmiszeripar a bevételeinek jelentős részét az állatok leölésből szerzi, így az általuk fizetett kutatások célja mindig az volt és lesz is, hogy a vegetáriánus étkezést negatívan állítsa be minden szempontból. A technológia fejlődésének és az objektív kutatásoknak hála, mára már elég nehéz az embereket sötétségben tartani. Sok forrásból azt hallani, hogy nagyon oda kell figyelni az ételek kombinálására, hogy teljes értékű proteinhez jussunk, amit persze mostmár több, megfelelően kontrollált kutatással megcáfolnak és rámutatnak arra, hogy ha megfelelő mennyiségű és minőségű ételt fogyasztasz „normális” kalóriabevitel mellett, akkor elegendő animósavhoz, illetve proteinhez juttatod a szervezetedet.

Minden szükséges tápanyaghoz hozzá lehet jutni nem állati forrásokból. Talán a B12 vitamint lehetne egyedül problémásnak beállítani a szigorúan vegán étrendet követők részére, de ennek megoldására ott van a csírák fogyasztása.

A hangsúly azon van, hogy minél inkább feldolgozatlan ételeket fogyasszunk. A nyers ételek azok, amik tartalmazzák a számunkra fontos tápanyagokat, amiket már egy-egy főzéssel vagy párolással is a töredékére lehet csökkenteni. Ezért ha tehetjük, akkor a nyersen fogyasztható ételeket nyersen fogyasszuk el.

Azért a megfelelő kombinációra ugyanúgy figyeljünk oda, mint a vegetáriánus vagy vegán életmódunk előtt (ha egyáltalán odafigyeltünk), mivel minimális tervezést ez az étkezés is igényel. A hús, illetve az állati forrásból származó táplálékok elhagyása önmagában még nem jelenti azt, hogy onnantól egészségesen étkezünk! Mindenképpen figyeljünk oda a minőségre és a mennyiségre. Gyümölcsök, zöldségek, magok, hüvelyesek, teljes, fínomítatlan gabona, hidegen sajtolt olajak és hasonlók képezzék a táplálkozásunk alapját. A finomított cukor bevitelének pedig szabjunk nagyon komoly határt és mondjunk nemet azokra az élelmiszeripari termékekre, amikben hozzáadott cukor van.

A vegetáriánus és vegán ételek között is ugyanúgy számtalan szemét van!

Forrás: Nutrition Data on Self.

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!
Zöld Erő
süti beállítások módosítása