Zöld Erő

2010. szeptember 26. 18:45 - vegaedzes

Szeptember 20-26.

Szeptember 20. - Hétfő

Másfél hét komolyabb edzés nélküli időszak után végre ejutottam a Kettlebell edzésre. Eleinte tartottam a dologtól, hiszen még nem 100%-os a lábam. Aztán amennyire tartottam tőle az elején, annyira jól éreztem magam edzés közben, nagyon komoly rehabilitációs hatása volt a golyóbis bűvölésének. Leginkább a swingekre koncentráltunk.

Szeptember 22. - Szerda

A keddi Krav Maga sajnos kimaradt, viszont szerdán ismét csoportos Kettlebell edzésen voltam. Nagyon sok egy- és kétkezes swinget csináltunk és előkerültek a dupla belles gyakorlatok, amiket nagyon szeretek csinálni. Clean, press, double press, seesaw press volt a menü.

Szeptember 23. - Csütörtök

Krav Maga sok-sok kés elleni védekezéssel. Az eddig tanultakat gyakoroltuk, de haladtunk is tovább az anyaggal. A végén egy kellően pörgős stresszes blokk koronázta az edzést. Kellemesen elfáradtam. :)

Szeptember 24-26. - Péntek - Vasárnap

Belekezdtem egy Dan John féle 40 napos edzésprogramba, ami olyan gyakorlatokat tartalmaz, amiket a terveim szerint minden nap csinálni fogok attól függetlenül, hogy részt veszek-e csoportos edzésen vagy sem. Részleteket, tapasztalatokat és eredményeket a 40 nap letelte után fogok írni.

 

Címkék: edzésnapló
Szólj hozzá!
2010. szeptember 22. 15:27 - vegaedzes

Telített zsírsavak vs finomított szénhidrátok

Találtam egy jó cikket ezzel a témával kapcsolatban és szeretném továbbadni azoknak, akik időnként rápillantanak a blogomra és még nem olvasták eddig. Itt található. A finomított szénhidrátok előléptek közellenséggé, persze ettől még a túlzott telített zsírsav fogyasztás ugyanúgy jó nagy pofont ad a szervezetünknek, dehát bűntetlenül nem lehet öldökölni. Aki ezt nem látja be, az meg majd futhat még egy pár kört, mire megérti.

Táplálkozzatok tudatosan!

Címkék: étkezés
1 komment
2010. szeptember 20. 12:46 - vegaedzes

Spenót

Ballasztanyagokban gazdag és többek között A-, E-, B6-, C- és K-vitaminokat, folsavat, vasat, káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot, jódot és fluort tartalmaz. A spenótot javasolják fogyasztani egyes bőrproblémák, cukorbaj, fekélyek, fertőzések, magas vérnyomás, keringési rendellenességek, vérszegénység esetén. Magas karotinoid- és klorofilltartalmánál fogva ajánlható daganatos megbetegedések megelőzését szolgáló étrendekbe. További előnye, hogy jó folsavforrás, így terhes nők étrendjéhez is hozzátartozik, mivel segít megelőzni a velőcső-záródási rendellenességet.

Ne főzzük, együk nyersen! Sok oxálsavat tartalmaz, ami a főzés hatására szervetlenné válik és a spenótban levő kalciummal kőlerakódást képez a szervezetben. A reumatikus betegség nem jelentkezik azonnal, csak az életkor előrehaladtával kezdjük érezni. Emellett a B vitaminokat is könnyen megsemmisíthetjük a főzéssel.

Hatásai

  • serkenti az emésztést
  • tisztítja a beleket
  • nyutatja az idegrendszert
  • csökkenti a vér cukortartalmát
  • szabályozza a vérnyomást
  • csökkenti a vérzékenységet
  • megszűnteti a vashiányos étkezés tüneteit
  • csökkenti a hiperaktivitást

Forrás: internet-work.

Spenót

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!
Zöld Erő
süti beállítások módosítása