Zöld Erő

2010. szeptember 20. 12:46 - vegaedzes

Spenót

Ballasztanyagokban gazdag és többek között A-, E-, B6-, C- és K-vitaminokat, folsavat, vasat, káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot, jódot és fluort tartalmaz. A spenótot javasolják fogyasztani egyes bőrproblémák, cukorbaj, fekélyek, fertőzések, magas vérnyomás, keringési rendellenességek, vérszegénység esetén. Magas karotinoid- és klorofilltartalmánál fogva ajánlható daganatos megbetegedések megelőzését szolgáló étrendekbe. További előnye, hogy jó folsavforrás, így terhes nők étrendjéhez is hozzátartozik, mivel segít megelőzni a velőcső-záródási rendellenességet.

Ne főzzük, együk nyersen! Sok oxálsavat tartalmaz, ami a főzés hatására szervetlenné válik és a spenótban levő kalciummal kőlerakódást képez a szervezetben. A reumatikus betegség nem jelentkezik azonnal, csak az életkor előrehaladtával kezdjük érezni. Emellett a B vitaminokat is könnyen megsemmisíthetjük a főzéssel.

Hatásai

  • serkenti az emésztést
  • tisztítja a beleket
  • nyutatja az idegrendszert
  • csökkenti a vér cukortartalmát
  • szabályozza a vérnyomást
  • csökkenti a vérzékenységet
  • megszűnteti a vashiányos étkezés tüneteit
  • csökkenti a hiperaktivitást

Forrás: internet-work.

Spenót

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr952309738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása