Zöld Erő

2010. augusztus 14. 17:00 - vegaedzes

Augusztus 9-15.

Augusztus 9. - Hétfő

Ismét erőedzést csináltunk a kettlebell edzésen, de most egy kicsit másképpen, mint az előző hétfőn. A dupla belles gyakorlatokra álltunk rá elég keményen, amit persze sok-sok egy belles swinggel fűszereztünk a pihenőidőben. Duplával volt press (sima és see saw), clean, swing és squat. A 24-es bell majdnem végig dominált, csak egy-egy esetben (pl bemelegítés, felülés) használtam "szükséges alternatívaként" a 20-ast. Az edzés végén az SMR hengerezés most elmaradt, de a nyújtás nem.

A hétvégi kimaradás éreztette a hatását... :/

Augusztus 10. - Kedd

Krav Maga kellemes hangulatban, persze kellően pörgős ütemben. Folytattuk a jövőheti vizsgára való felkészülést, többek között 180-as védekezéseket, folytásból szabadulásokat, és több támadó elleni gyakorlatokat végeztünk. Az edzés végén erősítettünk egy jót, ami nagyrészt különböző fekvőtámaszok végrehajtásából állt, de voltak has- és lábgyakorlatok is.

Augusztus 11. - Szerda

Az esti program a szokásos csoportos kettlebell edzés volt, amit Tamás megint megtoldott eddig nem végzett gyakorlatokkal. Sima- és lábujjhegyes sétával, majd kitöréssel haladtunk körbe-körbe a teremben a súllyal a fejünk felett, illetve előre kitartva. Igazán jól esett... :) Utána swingeltünk, windmilleztünk, mentek az ilyen-olyan pressek, squatok, felülések. SMR hengerezéssel és nyújtással zártuk az edzést.

Augusztus 12. - Csütörtök

A Krav Maga edzés át lett tolva péntekre a szeminárium miatt, de azért egy nagyon jót grippereztem. :)

Augusztus 13. - Péntek

A csütörtöki Krav Maga edzést bepótoltuk, viszont ezúttal 3 órán keresztül tartott... Átvettük a vizsgaanyagot, előkerültek a pisztolyos és a botos gyakorlatok, majd a végén egy kis stresszes blokk és egy kis erősítés volt. Alakul a dolog, viszont hosszú út áll még előttem. ;) Nappal ismét nyúztam a CoC grippert, amiből lassan jöhet az egyel nagyobb verzió.

A péntek este ismét elég hosszúra sikerült, így a szombat és vasárnap pihenéssel telik. :)


Címkék: edzésnapló
2 komment
2010. augusztus 11. 17:47 - vegaedzes

Karfiol

Ismét egy értékes tápanyagforrás, ami közeli rokonságban áll a káposztával, a kelkáposztával, a brokkolival és a kelbimbóval. Alacsony energiatartalma miatt tökéletes az energiaszegény étrendek kialakításánál.

Ásványi anyag és vitamintartalma szintén figyelemre méltó. B1, B2, B3, B5, B6, B9, C vitaminokat és kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, mangánt, omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Hatásai

Hasonló hatásai vannak, mint a brokkolinak.

  • segít a rákmegelőzésben
  • csökkenti a sejtkárosító molekulák számát
  • méregtelenít
  • védi a szívet
  • védi a magzatot a rendellenes fejlődéstől
  • aktivizálja az immunrendszert
  • erősíti a csontokat
  • védi a szemeket
  • enyhíti a gyomorfekélyt
  • véd a reumás betegségek kialakulása ellen
  • erősíti a szív- és érrendszert

Forrás: WHFoods.

Karfiol

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!
2010. augusztus 10. 13:28 - vegaedzes

Brokkoli

A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, a többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a daganatos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben. Ezen kívül a szervezet méregtelenítésében fontos enzimek működését is támogatja, az öregedést pedig lassítja.

Ásványi anyag és vitamintartalma figyelemre méltó. Tartalmaz A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 és C vitaminokat, kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket és béta-katorint. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban.

Hatásai

  • segít a rákmegelőzésben
  • csökkenti a sejtkárosító molekulák számát
  • méregtelenít
  • védi a szívet
  • védi a magzatot a rendellenes fejlődéstől
  • aktivizálja az immunrendszert
  • erősíti a csontokat
  • védi a szemeket
  • enyhíti a gyomorfekélyt
  • regenerálja a leégett bőrt

Fogyasztása

Tény, hogy főzve könnyebben emészthető, viszont ezzel nagy mértékben csökkenthetjük az áldásos hatásait. Nyilván nyersen magában nem túl kellemes táplálék, ezért egy jó alapos mosás után érdemes kézzel összemorzsolni és levesbe vagy köretbe beleönteni.

Forrás: Házipatika.

Brokkoli

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!
2010. augusztus 09. 12:27 - vegaedzes

Augusztus 2-8.

Augusztus 2. - Hétfő

Erőedzést csináltunk a csoportos kettlebell edzésen. Kicsi (20), közepes (24) és nagy (28) belleket neveztünk meg és ezeket használtuk egymás után a különböző gyakorlatokhoz. Megállás nem nagyon volt, bár az is lehet, hogy én voltam egy kicsit lassabb a szokásos tempómnál. Swing, squat, clean, saw és egyéb kellemes gyakorlatok töltötték ki az edzés egy részét, aztán jöttek a dupla belles gyakorlatok is, azok közül is inkább a clean & press, meg a squat. A kellemes edzés végén SMR hengereztünk és nyújtottunk egy jót.

Augusztus 3. - Kedd

Zoli megint megfűszerezte a Krav Maga edzés elejét egy kis élő súllyal végzett csoportos küzdelemmel. Ez valahogy mindig jól esik, minden edzésen jó lenne csinálni... :) A szokásos kombinációs gyakorlatok, árnyékolás, nyújtás után pedig a 180-as védekezéseket, az eséseket és a gurulásokat vettük elő.

Augusztus 4. - Szerda

A 24-es bell kezdi belopni magát a szívembe a csoportos kettlebell edzéseken is. Leginkább a stabilizálással foglalkoztunk, mégpedig egy lábon végzett gyakorlatokkal. Persze mondanom sem kell, hogy swing volt dögivel, egy- és kétkezes is. A bellezés végén swing tabata, amit jó kövér nyolcasokkal zártunk le, aztán jött az SMR henger és a nyújtás.

Bellezés után két masszázs még befért valahogy a napba, bár így már csütörtökön feküdtem le... :)

Augusztus 5. - Csütörtök

A Krav Maga edzés nagyjából hasonlóan telt a keddihez, viszont egy komoly stresszes blokkot is összerakott nekünk Zoli az edzés végére. Elég nagy volt a pörgés, és meglepődött mindenki, amikor Zoli lenyomta a villanyt és járt körbe egy stroboszkóppal. Az időnként felvillanó fénynél a késes támadások elleni védekezés elég kellemetlen tud lenni...

Augusztus 6. - Péntek

Csak grippereztem, bár azt jóval komolyabban, mint szoktam.

A hétvége ismét pihenéssel telt, mivel kicsit elszaladt velem a péntek este, és szombaton reggel feküdtem le egy kiadós táncolás után... :)

Címkék: edzésnapló
Szólj hozzá!
Zöld Erő
süti beállítások módosítása