Ismét egy értékes tápanyagforrás, ami közeli rokonságban áll a káposztával, a kelkáposztával, a brokkolival és a kelbimbóval. Alacsony energiatartalma miatt tökéletes az energiaszegény étrendek kialakításánál.
Ásványi anyag és vitamintartalma szintén figyelemre méltó. B1, B2, B3, B5, B6, B9, C vitaminokat és kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, mangánt, omega-3 zsírsavat tartalmaz.
Hatásai
Hasonló hatásai vannak, mint a brokkolinak.
- segít a rákmegelőzésben
- csökkenti a sejtkárosító molekulák számát
- méregtelenít
- védi a szívet
- védi a magzatot a rendellenes fejlődéstől
- aktivizálja az immunrendszert
- erősíti a csontokat
- védi a szemeket
- enyhíti a gyomorfekélyt
- véd a reumás betegségek kialakulása ellen
- erősíti a szív- és érrendszert
Forrás: WHFoods.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.