Zöld Erő

2010. augusztus 11. 17:47 - vegaedzes

Karfiol

Ismét egy értékes tápanyagforrás, ami közeli rokonságban áll a káposztával, a kelkáposztával, a brokkolival és a kelbimbóval. Alacsony energiatartalma miatt tökéletes az energiaszegény étrendek kialakításánál.

Ásványi anyag és vitamintartalma szintén figyelemre méltó. B1, B2, B3, B5, B6, B9, C vitaminokat és kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, mangánt, omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Hatásai

Hasonló hatásai vannak, mint a brokkolinak.

  • segít a rákmegelőzésben
  • csökkenti a sejtkárosító molekulák számát
  • méregtelenít
  • védi a szívet
  • védi a magzatot a rendellenes fejlődéstől
  • aktivizálja az immunrendszert
  • erősíti a csontokat
  • védi a szemeket
  • enyhíti a gyomorfekélyt
  • véd a reumás betegségek kialakulása ellen
  • erősíti a szív- és érrendszert

Forrás: WHFoods.

Karfiol

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr702215197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása