A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, a többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a daganatos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben. Ezen kívül a szervezet méregtelenítésében fontos enzimek működését is támogatja, az öregedést pedig lassítja.
Ásványi anyag és vitamintartalma figyelemre méltó. Tartalmaz A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 és C vitaminokat, kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket és béta-katorint. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban.
Hatásai
- segít a rákmegelőzésben
- csökkenti a sejtkárosító molekulák számát
- méregtelenít
- védi a szívet
- védi a magzatot a rendellenes fejlődéstől
- aktivizálja az immunrendszert
- erősíti a csontokat
- védi a szemeket
- enyhíti a gyomorfekélyt
- regenerálja a leégett bőrt
Fogyasztása
Tény, hogy főzve könnyebben emészthető, viszont ezzel nagy mértékben csökkenthetjük az áldásos hatásait. Nyilván nyersen magában nem túl kellemes táplálék, ezért egy jó alapos mosás után érdemes kézzel összemorzsolni és levesbe vagy köretbe beleönteni.
Forrás: Házipatika.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.