Zöld Erő

2010. augusztus 10. 13:28 - vegaedzes

Brokkoli

A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, a többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a daganatos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben. Ezen kívül a szervezet méregtelenítésében fontos enzimek működését is támogatja, az öregedést pedig lassítja.

Ásványi anyag és vitamintartalma figyelemre méltó. Tartalmaz A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 és C vitaminokat, kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket és béta-katorint. Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban.

Hatásai

  • segít a rákmegelőzésben
  • csökkenti a sejtkárosító molekulák számát
  • méregtelenít
  • védi a szívet
  • védi a magzatot a rendellenes fejlődéstől
  • aktivizálja az immunrendszert
  • erősíti a csontokat
  • védi a szemeket
  • enyhíti a gyomorfekélyt
  • regenerálja a leégett bőrt

Fogyasztása

Tény, hogy főzve könnyebben emészthető, viszont ezzel nagy mértékben csökkenthetjük az áldásos hatásait. Nyilván nyersen magában nem túl kellemes táplálék, ezért egy jó alapos mosás után érdemes kézzel összemorzsolni és levesbe vagy köretbe beleönteni.

Forrás: Házipatika.

Brokkoli

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr212212236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása