Zöld Erő

2010. május 13. 12:58 - vegaedzes

Vegafood

Hosszú kihagyás után, pár napja ismét a vegafoodtól rendelem az ebédemet, mivel leginkább időhiány miatt nem tudok eleget foglalkozni az ételek összeállításával. Persze mondhatnám azt is, hogy a megnövekedett edzésszám mellett a napi lustálkodásból nem engedek az ételkészítés javára... Eddig minden étellel nagyon meg voltam elégedve, bár volt amihez 1-2 otthonról hozott kiegészítővel hozzájárultam. Vegán, magyaros, fitness, lúgosító, indiai ételeket lehet tőlük rendelni ebédre, és szendvicseik is vannak, amik egy délutáni étkezésre pont megfelelnek. Szóval tartalomban jó, és szerintem árban is megfelelő a tőlük rendelt étel. Próbáljátok ki, szerintem érdemes. Itt találjátok meg az étlapot.

Címkék: étkezés
2 komment
2010. május 12. 09:28 - vegaedzes

Készülődés a nyárra

Két videót szeretnék bemutatni nektek túlzott kommentálás nélkül. Az első egy elit csoport bemutató videója, amiben Jude prezentálja a saját testsúllyal edzés lehetséges eredményét. A másodikban pedig Zuzane mutat be gyakorlatokat, amikkel elég effektíven fel lehet készülni a bikini szezonra. Neki elég sok videója van fent a youtube-on egyébként, amiket szerintem érdemes követni, mert nagyon jó gyakorlatokat csinál. Az persze egyénenként változik, hogy miből, mikor, mennyit érdemes csinálni és hogyan érdemes kombinálni a gyakorlatokat, melyik napon, milyen napszakban, stb.

Címkék: edzés
2 komment
2010. május 11. 12:00 - vegaedzes

Alapozás

Számomra az alapozás a komolyabb edzés elkezdése előtti időszak, amikor az ember fokozatosan felkészíti az izületeket, inakat, izmokat a terhelésre. Ha ezt kihagyjuk és egyből súlyokkal kezdünk dolgozni vagy nem súlyzós, egyéb típusú, nagyon megerőltető edzésekkel kezdjük, akkor az izületek és inak nem tudnak lépést tartani az izomok által egyre növekedő terhelhetőséggel. Így hosszú távon komolyabb izületi problémák alakulhatnak ki, leginkább a deréktájékon, illetve gerinctájékon. Ezért javaslom, hogy legalább 3-4 hónapot töltsünk el alapozó edzésekkel. Nincs szükség súlyzókra vagy bármi más kiegészítőre, csak a saját testünkre. Általános edzéstervet nem lenne értelme írnom, mert mindenki más alkattal, fizikummal rendelkezik, és nyilván az is számít, hogy melyik nemhez tartozik.

Ha valaki nem tudja, hogy hogyan kezdje el a mozgást/alapozást vagy úgy érzi, hogy szüksége lenne némi iránymutatásra, akkor szívesen segítek személyre szabott alapozó edzés összeállításában.

Címkék: edzés
2 komment
Zöld Erő
süti beállítások módosítása