Zöld Erő

2010. október 18. 08:00 - vegaedzes

Cukor+Só vs Méz+Fűszer

Ha tehetjük, akkor a cukrot helyettesítsük mézzel, illetve minimális sót használjunk és inkább fűszerekkel ízesítsünk!

Az asztali cukor finomított szénhidrát, aminek a hatásait gondolom senkinek nem kell  ismét bemutatni. A barna cukor "egészségesebb", ami igaz is lehet, viszont csak annyival, hogy hosszútávon ezt el is hanyagolhatjuk. Mindig válasszuk a mézet, amikor tehetjük! A használatát sajnos bekorlátozza, hogy a 45°C feletti hőmérséklet már árt a benne lévő anyagoknak, illetve 70°C felett a viasz kiég belőle és ez a szervezetünk számára mérgezően hat. Tehát csak akkor használjuk, ha nem kell melegíteni, így azt is meg kell várni, hogy például a teánk kihűljön!

Az asztali só fogyasztását is csökkentsük, ha lehet, cseréljük le az "egészségesnek" mondott sókra. Azért azzal legyünk tisztában, hogy a gyártó érdeke az, hogy megvegyük a termékeit, így az övék az "egészséges" és ezt az általuk pénzelt kutatások ki is mutatják, amivel aztán nyugodtan kampányolhatnak a még több pénz érdekében. A hangsúly azon legyen, hogy korlátozzuk a használatát és használjuk inkább fűszereket, ha úgy éreznénk, hogy nem elég ízletes az ételünk. Ne szórjunk rá az ebédünkre egy fél kiló sót...

Méz és fűszerek!

Méz és fűszerek!

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr552378149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása