Ha tehetjük, akkor a cukrot helyettesítsük mézzel, illetve minimális sót használjunk és inkább fűszerekkel ízesítsünk!
Az asztali cukor finomított szénhidrát, aminek a hatásait gondolom senkinek nem kell ismét bemutatni. A barna cukor "egészségesebb", ami igaz is lehet, viszont csak annyival, hogy hosszútávon ezt el is hanyagolhatjuk. Mindig válasszuk a mézet, amikor tehetjük! A használatát sajnos bekorlátozza, hogy a 45°C feletti hőmérséklet már árt a benne lévő anyagoknak, illetve 70°C felett a viasz kiég belőle és ez a szervezetünk számára mérgezően hat. Tehát csak akkor használjuk, ha nem kell melegíteni, így azt is meg kell várni, hogy például a teánk kihűljön!
Az asztali só fogyasztását is csökkentsük, ha lehet, cseréljük le az "egészségesnek" mondott sókra. Azért azzal legyünk tisztában, hogy a gyártó érdeke az, hogy megvegyük a termékeit, így az övék az "egészséges" és ezt az általuk pénzelt kutatások ki is mutatják, amivel aztán nyugodtan kampányolhatnak a még több pénz érdekében. A hangsúly azon legyen, hogy korlátozzuk a használatát és használjuk inkább fűszereket, ha úgy éreznénk, hogy nem elég ízletes az ételünk. Ne szórjunk rá az ebédünkre egy fél kiló sót...
Méz és fűszerek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.