A mandula B1-vitamint, B2-vitamint, B3-vitamint, B5-vitamint, B6-vitamint, B9-vitamint, C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, fehérjét, egyszeresen telítetlen ( olajsav ) és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat tartalmaz. Antioxidáns, csökkenti a koleszterint, fiatalít, oldja az izomgörcsöt, csökkenti a menstruációs fájdalmat, javítja az agyműködést, gátolja a szívbetegség és a diabétesz kialakulását, ha ilyenünk már van, akkor pedig kedvezően hat rá. Ha nem tudtok nasi nélkül élni, akkor a mandula az egyik legjobb választás... A kesudióhoz hasonlóan ebből is érdemes a nagyobb kiszerelés után kutatni.
Ha már a szívbetegségről és cukorbetegségről van szó, akkor itt jegyezném meg, hogy a finomított szénhidrátok (pl ami a fehér kenyérben található) étkezés után túlságosan megemelik a vércukorszintet, amitől a szabadgyökök szintje is megnő a vérben. A szabadgyökök károsító hatást fejtenek ki a sejtekre, és nagymértékben hozzájárulnak a cukorbetegség vagy a szívbetegség kialakulásához. Valahol a neten olvastam erről egy tanulmányt, de már nem tudom, hogy hol. Ha valaki nagyon el akarja olvasni, akkor biztos megtalálja, hiszen a google az ember legjobb barátja. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.