Indiában az egyik legfontosabb fehérjeforrás a körülbelül 20%-os fehérjetartalmának köszönhetően. Ideális alapanyag vegetáriánusok számára. A 75-80%-os emészthetősége viszonlag magas, alacsony zsír- és magas rosttartalma miatt kedvezően hat a fogyni vágyók szervezetére. Többek közt tartalmaz karotint, E-vitamint, pektint. Csökkenti az étkezések utáni gyors vércukor-szint emelkedést, ezért kimondottan ajánlott a cukorbetegek számára. Rendszeres fogyasztása esetén csökken a vér koleszterinje, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása.
Nálunk talán a humusz és falafel a legismertebb megjelenési formája, viszont nagyon sokféle felhasználása létezik, kezdve a levestől a lisztjéből készült tésztáig. Én leginkább ragu vagy pökölt formájában kedvelem valamilyen körettel (pl köles), de bármilyen más formában is szívesen fogyasztom. Amire mindenképpen érdemes odafigyelni az az, hogy a 8-10 órás áztatás után a vizet öntsük le róla és ne abban főzzük meg, mert méreganyagokat tartalmazhat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
smartraining 2010.05.18. 21:50:30
vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2010.05.19. 07:53:43
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal