Zöld Erő

2010. május 18. 17:09 - vegaedzes

Csicseriborsó

Indiában az egyik legfontosabb fehérjeforrás a körülbelül 20%-os fehérjetartalmának köszönhetően. Ideális alapanyag vegetáriánusok számára. A 75-80%-os emészthetősége viszonlag magas, alacsony zsír- és magas rosttartalma miatt kedvezően hat a fogyni vágyók szervezetére. Többek közt tartalmaz karotint, E-vitamint, pektint. Csökkenti az étkezések utáni gyors vércukor-szint emelkedést, ezért kimondottan ajánlott a cukorbetegek számára. Rendszeres fogyasztása esetén csökken a vér koleszterinje, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása.

Nálunk talán a humusz és falafel a legismertebb megjelenési formája, viszont nagyon sokféle felhasználása létezik, kezdve a levestől a lisztjéből készült tésztáig. Én leginkább ragu vagy pökölt formájában kedvelem valamilyen körettel (pl köles), de bármilyen más formában is szívesen fogyasztom. Amire mindenképpen érdemes odafigyelni az az, hogy a 8-10 órás áztatás után a vizet öntsük le róla és ne abban főzzük meg, mert méreganyagokat tartalmazhat.

Csicseriborsó

Címkék: étkezés
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr12013252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smartraining 2010.05.18. 21:50:30

Épp ma ettem! :)) Nyamm-nyamm :P :D Mondjuk időhiány miatt "dobozos" verziót vettem, de nagyon finom kis cucc lett belőle. Az említett ragus verzió, hajdinával. :)
Zöld Erő
süti beállítások módosítása