Zöld Erő

2011. március 08. 22:54 - vegaedzes

Februári helyzetjelentés

Edzés

Heti 5 alkalommal edzettem, az alap 2 krav és 2 bell mellett még a hétvégén 1 fegyencezést is bevállaltam. Ezeken kívül majdnem minden edzés után még a húzódzkodás gyakorlására is szakítottam időt. Egyelőre nem csökkentettem a bellezés számát, mivel Tamás meglepően húzós és változatos edzéseket rakott össze a hónapban. :)

Étkezés

Leangains stílusban folytattam továbbra is az étkezést, viszont gyakran előfordult, hogy egy nap kétszer ettem a megszokott három helyett. A két kisebb és egy nagyobb étkezés helyett a két nagyobb étkezés gyakran jobban jött ki, mert nem mindig tudtam 8 órán belül 3 alkalommal enni. Az edzésekre így a megfelelően "kiéhezett" állapotban értem oda, ami könnyebb edzéshez és edzés utáni farkaséhséghez vezetett. :)

Szóval így nézett ki egy átlag napom:

  • délelőtt csak víz
  • dél körül gyümölcs, illetve gyümölcslé
  • a gyümölcs után 30-60 perccel az első étkezés
  • 30 perccel edzés előttig ismét csak víz
  • edzés előtt 30 percen belül egy kis adag mag (mandula, napraforgómag, stb)
  • edzés után a második étkezés

Az étkezésekről konkrétan a további bejegyzésekben fogok írni, ahogy kértétek.

Címkék: edzésnapló
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr12723430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shanky 2011.03.09. 10:55:12

Ez tetszik. Elég tervszerű és tarthatónak is tűnik. Egy kérdésem lenne. Én is 12-20 óra közt étkezem nagyjából. Általában 3 étkezést iktatok be, de ezek közül egy étkezés úgy néz ki, hogy 2 narancs, 2 kivi. 1 alma. Ezt jó ha így egybe eszem meg (kb. 16-18 órakor szoktam megenni tehát egy uzsonnának felel meg.), vagy jobb lenne ha inkább egész 8 óra alatt enném meg ezt a gyümölcs mennyiséget?

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.03.09. 11:55:21

@shanky: Nekem leginkább az vált be, hogy az első étkezés előtt eszem egy nem túl nagy adag gyümölcsöt, majd jön egy teljes értékű étkezés kb 1 órával utána. Általában a leggyorsabban lebomló, lédús gyömölcsöket eszem, vagy gyümölcslevet iszok (nem a cukrozott bolti verziót).

A jelenleg helyesnek tartott gyümölcsfogyasztásról itt olvashatsz egy cikket:

www.fittnok.hu/gyumolcsok-helyes-fogyasztasa-emesztese

A gyümölcsfogyasztás egyébként semmiféleképpen nem teljes értékű étkezés, hiszen a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje-szénhidrát-zsiradék kombinációt nem biztosítja számunkra. Persze sok olyan anyagot tartalmaznak a gyümölcsök, amire szükségünk van, de azért a jóból is megárhat a sok... ;)

Ha úgy érzed, hogy szükséged van a változtatásra, akkor az étkezések elé nyugodtan rakd be a gyümölcsfogyasztást, viszont ha a jelenlegi gyümölcsözést megfelelőnek érzed, akkor folytasd úgy. :)

shanky 2011.03.10. 07:15:21

@vegaedzes: Köszi, a cikket elolvastam. Tulajdonképpen még csak egy hete próbálom ezt a módszer amivel egy étkezést kiváltok. Az hogy nem teljes értékű étkezés nekem még kapóra is jön, mert a kalória deficit majd talán segít azt a 4-5 kilót lerombolni rólam, amit kitűztem.

Woodslave78 2011.05.19. 14:06:47

ez a gyümölcs dolgot olvastam már máshol is (valami angol nyelvű könyv, címe nem jut eszembe) de mondjuk egy 6-8 órás ablakba így belezsúfolva elég kemény "dió" (bocs :-)) beosztani a gyümölcsöket is...

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.05.19. 14:41:50

@Woodslave78: Pont ezért előfordul, hogy kilógok ebből az ablakból kicsit, mivel a gyorsabban emeszthető gyümölcsöknek is érdemes fél-egy órát adni, hogy elkerüljük az étkezéssel való keveredésüket. Nincs ezzel gond, ugyanis nem kőbevésett törvényekről van szó, hanem egy egészségesen követhető előirányzatról. Sanyargassák magukat a csodadiéták áldozatai. :)

Mint látod, a kemény diót is meg lehet törni. Ha tudnád milyen íze van... ;)

Woodslave78 2011.05.19. 15:58:25

És egyet is értessz vele egyébként? Nekem azért kicsit extrám, hogy ha gyümölcsöt eszünk más étellel akkor belénkrohad, kb ugyanolyan mint amit Vince Girondától olvastam, hogy a fehérje meg a szénhidrát emésztése külön világ (savas - lúgos) ezért kell szétválasztani.
Csoda hogy fennmaradtunk.. :-)

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.05.19. 16:14:58

@Woodslave78: Tapasztalati ember vagyok, így csak azután értek egyet bármivel, miután valamilyen szinten megtapasztaltam azt, amit mások állítanak. A testtudatos étkezésem alátámasztja ezt a gyümölcsös dolgot (pl amit Vince Gironda is mond). Jobban érzem magam, nem fújódok fel, stb.

Az ember elég zord körülmények között fenn tud maradni, viszont az étkezés egyértelműen meghatározza az életminőségét, a fizikai és szellemi fejlődését és élettartamát is.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása