Zöld Erő

2010. augusztus 25. 09:12 - vegaedzes

Hidegen sajtolt olajok

Fontos szerepük van a zsírban oldódó vitaminok és zsírsavak miatt, tartalmazzák a szervezet számára fontos többszörösen telítetlen zsírsavakat. Szűretlenek, nem finomítottak és adalékanyagoktól mentesek, vitaminokban és ásványi anyagokban viszont gazdagok.

A hidegen sajtolt olajokkal szemben a margarinok és sütéshez használt zsírok, olajok előállításuk során elveszítik a szervezet számára fontos alkotóelemüket, az esszenciális zsírsavakat.

Elsősorban salátákhoz, pirítósra csepegtetve, készételbe keverve fogyaszthatóak. Sütéshez és főzéshez ezeket ne használjuk, hiszen a bennük található értékes zsírsavak hő hatására tönkremennek, ráadásul a hevítés során egészségünkre ártalmas melléktermékek is keletkezhetnek.

Naponta kb. 20–30 g hidegen sajtolt növényi olaj fogyasztása ajánlott az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.

Hatásai

  • növeli a sejtvédő antioxidánsokat a szervezetben
  • erősíti az immunrendszert
  • gátolja a korai öregedést
  • karbantartja a koleszterint
  • csökkenti a magas vérnyomást
  • enyhíti a húgyhólyagbetegséget, prosztatabántalmakat, reumás panaszokat
  • enyhíti a menstruációs görcsöket

Forrás: termeszetgyogyaszat.

Olaj

Címkék: étkezés
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr322245792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fogyás · http://www.enportal.hu/ 2010.09.06. 14:20:58

Beszereztem és még az íze sem rossz. :) Salátához használtam és sokkal finomabb lett:D köszi

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2010.09.06. 22:15:19

@Fogyás: Nagyon szívesen. Ha már egy embernek segítek, akkor már megéri. :)
Zöld Erő
süti beállítások módosítása