Zöld Erő

2011. február 17. 12:06 - vegaedzes

Blogszünet

Blogszünet van.

Indok: nincs

Időtartam: előreláthatólag még 2 hét

Közben gondolkodhatnátok kicsit azon, hogy miről olvasnátok itt szívesen. Ha bármi eszetekbe jut, legyen az konkrétum vagy csak egy tágabb irány, akkor nyugodtan keressetek meg. Aki személyesen ismer az támadjon le szóban, a többiektől jöhetnek az üzenetek.

Címkék: egyéb
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr972667647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shanky 2011.02.18. 06:15:21

Hali, azt már olvastam többször, hogy miket edzel, viszont szerintem néha arról is írhatnál, hogy mit ettél. Tudom, hogy sok receptet lehet a neten találni vega ételekről viszont szívesen olvasnám, hogy egy vegetariánus miket eszik és ezekből mi az amit esetleg gyakrabban is választ..(Én most próbálok lényegesen kevesebb húst fogyasztani purin-probléma miatt, de a vajas-paprikás szendvics, mézes kenyér, lekváros kenyér, stb... nem túl egészséges irány úgy gondolom.) További sok sikert, nagyon hasznos a blogod!

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.02.18. 09:53:24

@shanky: Üdv! Rendben van, akkor majd az általam fogyasztott ételkompozíciókról is fogok írni márciustól.

Az általad felsorolt példák mind tartalmaznak kenyeret, amit jó lenne visszafogni. Én is eszem időnként, amikor nem tudom máshogy megoldani az étkezésemet, viszont csak módjával, hiszen a kenyér nem tartozik a túlzottan egészségesnek mondható kategóriába. Legyen szó bármilyen teljes kiörlésű, élesztőmentes, vagy egyéb verzióról, akkor sem gondolkodnék el azon, hogy azt egyem-e köles, barna rizs, quinoa vagy hasonlóan tápláló társaik helyett.

shanky 2011.02.19. 15:28:47

Előre is köszönöm, kíváncsian várom.

Karma Gedeon 2011.02.21. 11:09:50

szia!
engem is a kaja-része érdekelne, mivel vegetáriánus vagyok és nemrégiben elkezdtem a Fegyencedzést és így a megszokott étkezésem feletti energia/fehérje-igényem lehet/van, gondolom.. Persze nehézség a dologban, hogy még diák vagyok és egy kollégiumi szobában nem áll minden rendelkezésemre az ízletes/egészséges/tápláló ételek elkészítéséhez. (Emellett napi néhány száz forintom van ételre.) na, most jól leírtam az életem :)
amúgy a blog faszás, igazán hiánypótló és hasznos!
így tovább!

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.02.22. 07:30:46

@Karma Gedeon: Üdv! Jól van, plusz egy ember a konkrét kajaleírás mellett. :)

Amire legelőször oda kellene figyelned az az, hogy a legfontosabb étkezés az edzés után közvetlen kb fél órán belül ejtendő meg, mert ekkor a legnagyobb a szervezeted tápanyagigénye. Ha pihenőnapról van szó, akkor pedig az aznapi első étkezésed.

Megpróbálom majd minimalizálni az étkezések pénzbeli összegét, persze egy bizonyos minőséghatár alá semmiképpen nem fogok lemenni.

Karma Gedeon 2011.02.23. 10:22:21

köszi a tippeket!
alapanyagokból meg találtam olcsó és nagy választékot, a helyi vásárcsarnokban. mindenkinek ajánlom a piacokat! olcsó és kimagasló minőségű, bio-zöldségek, gyümölcsök, tej- és gabonatermékek.
hajrá!
Zöld Erő
süti beállítások módosítása