Zöld Erő

2010. október 20. 08:00 - vegaedzes

Leangains

Az Eat Stop Eat könyv után szeretném megemlíteni Martin Berkhan Leangains című oldalát, ahol nagyon sok hasznos információval lehetünk gazdagabbak az időszakos böjttel, illetve az edzések effektivitásának növelésével kapcsolatban. Ha valaki tud angolul, akkor ezt az oldalt mindenképpen érdemes böngésznie. Ez sem vega oldal, de nem is a konkrét ételek fogyasztása, illetve nem-fogyasztása a lényeges, hanem az étkezés tudományos megközelítése.

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!
2010. október 19. 07:54 - vegaedzes

Eat Stop Eat

Egy ideje szemeztem már ezzel a könyvvel, viszont csak mostanában jutottam el odaáig, hogy el is olvassam. Eléggé letisztult az információhalmaz, ami benne található és tudományos vizsgáltokkal alá is van támasztva Brad Pilon, a könyv írójának mondandója. Bár ez önmagában még kevés lenne, hiszen tudományosan mindent alá lehet támasztani.

A legtöbb diéta csak a pénzről szól, a mi pénzünkről, amit a diéták gurui nagyon szívesen begyűjtenek, ha az ő csodálatos rendszerüket használjuk. Ezekhez általában sok pénzt költünk és komoly korlátokat állítanak elénk a táplálkozásunkban. Ezzel szemben Brad könyve az időszakos böjtökről szól, ami még meg is takarít nekünk pénzt, illetve arról, hogy ez életforma és nem egy újabb diéta a sok közül. Hiszen a diétákat nem bírja túl sokáig az ember, és ugye tudjuk, hogy ami lemegy, az könnyedén, többszörösen vissza is tud jönni.

Főbb pontok:

  • Nem kell aggódnod a bevitt kalóriák miatt
  • Az anyagcseréd nem lassul le, illetve nem mész át éhező üzemmódba
  • Jobban fog menni az edzés, mivel nem vagy állandóan telített üzemmódban
  • A szervezeted zsírégető üzemmódban fog dolgozni
  • Pénzt takarítasz meg, hisz nincs szükség drága ételkiegészítőkre

Szóval a testünk átformálásának a lehetősége ott van bennünk, nincsen szükség drága dilibogyók szedésére. A könyv ára egyébként elhanyagolható az étkezésünkhöz képest, úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki nem diétát keres, hanem egy egész élet  alatt követhető étkezési rendszert. Szívesen írnék a könyv tartalmáról, viszont részletekbe nem mehetek bele a jogi rész miatt.

Eddig csak pozitív személyes tapasztalatom van ezzel a rendszerrel kapcsolatban. Épphogy elkezdtem és olyan helyről kezdett el lemenni a zsír, ahonnan még kemény edzéssel sem sikerült eddig eltávolítani. Alig van egyébként rajtam felesleg, és előre láthatólag ezzel a rendszerrel ismét visszatérek az egy számjegyes testzsír tartományba.

Ne higyjétek el amit írok, tapasztaljátok meg!

Címkék: étkezés
2 komment
2010. október 18. 08:00 - vegaedzes

Cukor+Só vs Méz+Fűszer

Ha tehetjük, akkor a cukrot helyettesítsük mézzel, illetve minimális sót használjunk és inkább fűszerekkel ízesítsünk!

Az asztali cukor finomított szénhidrát, aminek a hatásait gondolom senkinek nem kell  ismét bemutatni. A barna cukor "egészségesebb", ami igaz is lehet, viszont csak annyival, hogy hosszútávon ezt el is hanyagolhatjuk. Mindig válasszuk a mézet, amikor tehetjük! A használatát sajnos bekorlátozza, hogy a 45°C feletti hőmérséklet már árt a benne lévő anyagoknak, illetve 70°C felett a viasz kiég belőle és ez a szervezetünk számára mérgezően hat. Tehát csak akkor használjuk, ha nem kell melegíteni, így azt is meg kell várni, hogy például a teánk kihűljön!

Az asztali só fogyasztását is csökkentsük, ha lehet, cseréljük le az "egészségesnek" mondott sókra. Azért azzal legyünk tisztában, hogy a gyártó érdeke az, hogy megvegyük a termékeit, így az övék az "egészséges" és ezt az általuk pénzelt kutatások ki is mutatják, amivel aztán nyugodtan kampányolhatnak a még több pénz érdekében. A hangsúly azon legyen, hogy korlátozzuk a használatát és használjuk inkább fűszereket, ha úgy éreznénk, hogy nem elég ízletes az ételünk. Ne szórjunk rá az ebédünkre egy fél kiló sót...

Méz és fűszerek!

Méz és fűszerek!

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!
Zöld Erő
süti beállítások módosítása