A naspolya gyümölcse utóérő, így a fáról leszedve frissen nem fogyasztható, viszont ha hagyjuk érni leszedés után, akkor túlérettnek tűnő, puha formában nagyon ízletes táplálék. Rendkívül gazdag vitaminokban, magas a pektintartalma, tartalmaz vasat és kalciumot, emellett jelentős mennyiségű cserzőanyagot is.
Hatásai
- gyulladáscsökkentő
- béltisztító
- csonterősítő
- magvainak főzete vesekő elhajtásra alkalmas
- jótékonyan hat vérzékenység esetén
Forrás: Vitaminsziget.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.