Zöld Erő

2010. szeptember 09. 11:32 - vegaedzes

Fokhagyma

Az egyik legősibb termesztett étkezési és gyógynövények egyike, aminek kisebb mennyiségű fogyasztása jótékony hatással van az ember szervezetére. A frissen tört fokhagyma hidrogén-szulfidot termel, ami kis mennyiségben sejtközi jelzőberendezésként védi a szívet, nagy mennyiségben viszont mérgezővé válik. Mivel a hidrogén-szulfid rövid életű gáz, elpárolog, ha megszárítod, megfőzöd vagy párolod a fokhagymát. A szárított vagy feldolgozott fokhagyma megőrzi antioxidáns hatását, így véd a szabad gyökök okozta károsodásoktól, de semmiképp sem ugyanolyan mértékben, mint friss állapotban.

Napi pár gerezdnél (max 3-4) ne együnk többet, főleg ne egyszerre!

Hatásai

  • erősen tisztítja a szervezetet
  • csökkenti a vérnyomást
  • javítja a perifériás keringést
  • gátolja az érelmeszesedést
  • erősíti az érzékszerveket
  • élénkíti az idegrendszert
  • segít a légúti panaszok és a torokgyulladás megszűntetésében
  • segít emésztési zavarok, puffadás, émelygés esetén
  • segít a máj- és epepanaszok megszűntetésében
  • csökkenti a menstruációs görcsöket

Forrás: Health.

Fokhagyma

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr902282473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása