Zöld Erő

2010. július 14. 09:00 - vegaedzes

Citrom

Szerintem nem kell senkinek bemutatni a citromot, de azért mindenképpen ejtenék róla pár szót. Köztudott, hogy rengeteg C-vitamint tartalmaz, viszont az már annyira nem, hogy ezáltal meggyorsul a zsírégetéshez szükséges pajzsmirigyhormon, a thyroxin termelődése. Ha kevés a thyroxin a szervezetünkben, akkor lelassul az anyagcserénk.

Hatásai

  • jelentős baktérium- és vírusölő képességgel rendelkezik, így például gyorsan megszűnteti a megfázást
  • kúraszerű alkalmazása esetén jelentősen tisztítja a vért, eltávolítja a lerakódott zsírt az erekből
  • rutén tartalma miatt regenerálja a kapillárisokat a vesékben, meghajtja a vizet
  • germánium tartalma rákellenes hatású
  • megelőzi a kalcium- és magnéziumhiányt
  • erősíti az immunrendszert, feloldja a feleslegesen bekerült ásványi sókat
  • kiválló lúgosító


Ne cukrozzuk! A cukor gyengíti az immunrendszer munkáját, így jó táptalajt nyújt a vírusoknak. A citrom cukortartalma nagyon minimális, emiatt ne aggódjunk.

Használjuk lúgosításra! A szervezetet lúgosítja, segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában.

Lúgosítás: Facsarjunk ki egy egész vagy egy fél citromot a méretétől függően, majd öntsük fel 2-4 deci vízzel. Evés előtt legalább 20 perccel (jobb, ha több) fogyasszuk el.

Semmiképpen ne vigyük túlzásba a citromfogyasztást, én napi egyszer iszom citromos vizet ebéd előtt, persze nem mindennap teszem. Ha gyomorégést okoz, és nincsen gyomorbetegségünk, akkor ez általában arra utal, hogy el van savasodva a szervezetünk. Ilyenkor érdemes kisebb mennyiségre csökkenteni a citrom fogyasztását (találjuk meg azt a mennyiséget vagy azt az oldási arányt, ami megfelel nekünk) és lúgosító étrendre átállni, amíg helyre nem áll a szervezetünk ph értéke. Ha valaki aggódik a fogzománcra gyakorolt hatás miatt, akkor az öblögessen tiszta vízzel a citromos víz elfogyasztása után.

Citrom

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr772150285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása