Zöld Erő

2010. június 30. 07:46 - vegaedzes

Buddy Lee és az ugrókötelezés

Egy időben nagyon sokat ugróköteleztem, és az egyre változatosabb és intezívebb edzés hatására ismét előszedtem az ugrókötelemet, hogy egy újabb színnel egészítsem ki a palettámat. Mindig is többre tartottam a legtöbb hasonló igénybevételű edzésnél (futás, biciklizés, stb), hiszen nem kell messzire menni, nincs szükség nagy helyre és nem befolyásolja az időjárás sem, mivel otthon egy nagyobb szoba közepe tökéletesen megfelel hozzá. Egy viszonylag rövid nyújtás után, akár bemelegítésként is csinálhatjuk az edzéseink előtt.

Ha rászánjátok magatokat, hogy kipróbáljátok, akkor a kötél kiválasztásával ne a minimális befektetés, maximális haszon elvet kövessétek. Mindenképpen csapágyas ugrókötelet vegyetek, aminek van húzása. Ha tényleg van húzása, akkor eleinte viseljetek cipőt vagy vastagabb zoknit, különben nagyon fájni fognak a lábujjaitok egy-egy rontás után. ;)

Egyébként nincs szükség túl sok időre ahhoz, hogy alap szinten elsajátítsátok a használatát és ha már igazán megy, akkor imádni fogjátok... :)

Itt egy videó Buddy Lee előadásában arról, hogy hogyan is érdemes csinálni:

Címkék: edzés
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr962120038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smartraining 2010.06.30. 12:44:04

Wehehe, Buddy Lee bácsi azért egy teljesen más dimenzió :)) A jump rope Michael Jordanje :D
Amúgy tényleg érdemes rákeresni, rengeteg hasznos tanáccsal tud ellátni, a sima, egyszerű ugrókötelezés témájában is.

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2010.06.30. 13:28:58

@smartraining: Én maximalista vagyok mindenben, amit elkezdek. :)
Zöld Erő
süti beállítások módosítása