Egy igazi gyöngyszem a táplálékok között, amit szerintem mindenki gyakrabban fogyaszthatna. Szépítő gabona néven is emlegetni szokták, hiszen a kálium, magnézium, vas, foszfor, szilícium és vitamin tartalma miatt a hajat, a körmöket, a fogakat, az arcbőrt egészségesebbé teszi. Többek közt különböző szénhidrátokat, fehérjéket, zsírokat, rostokat, a fentebb említett ásványi anyagokat, B1-B2 vitamint, metionint, cisztint, ciszteint, kovasavat tartalmaz. Késlelteti az öregedést, vashiány kezelésére ajánlott, segíti az emésztést, a máj regenerációját, gyulladáscsökkentő, erősíti a látást, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét, karban tartja az érfalakat, emellett gátolja a gázképződést és rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású.
Elkészítés: A kölest elkészítés előtt finom szűrőben átmossuk, majd háromszoros mennyiségű folyadékban (pl vízben, tejben, szójatejben) főzzük meg, mint a rizst. Az ízesítés attól függ, hogy milyen ételt szeretnénk. Ajánlom a zöldséges kölest, a mézes-gyümölcsös kölest, a mákos kölest, a mandulás kölest, de akár köretként bármihez a natúr kölest is.
Arra figyeljetek, hogy vegyszermentes terméket vegyetek. Én mostanában a biopontos kölest szoktam vásárolni, ami így néz ki, ha esetleg keresnétek:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
bubo77 2010.05.08. 13:59:08
Egy idoben ettem korpat az olyan izetlen szar hogy kb fureszporragcsalashoz lehet hasonlitani.
vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2010.05.08. 14:22:11