Zöld Erő

2011. március 26. 14:47 - vegaedzes

Egytálétel - 03.26.

Feltét:

  • tofu
  • kesudió
  • mogyoró
  • mandula

Köret:

  • bulgur
  • kókuszzsír
  • rukkola
  • fokhagyma
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • majoranna
Címkék: étkezés vegán
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr652773249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shanky 2011.03.28. 11:58:01

Ugyan nem ide tartozik közvetlenül, de gondoltam megosztom veled, veletek. ESE étkezés csinálok már egy ideje, ahogy te is. Tudtam, hogy lehet koplalás időszakban is edzeni, de azt olvastam, hogy edzés előtt némi energiát illik bevinni. Szombaton volt egy délelőtti edzés amit úgy gondoltam, jó lesz tesztnek, hogy mennyire megy az edzés böjt időszak vége fele. Elvileg 11 kor kellett volna ennem, mert előtte nap 7 körül ettem utoljára. Az edzés 9:30-kor kezdődött laza kettlebell gyakorlatokkal, majd kb. egy óra múlva belecsaptunk a lecsóba, pajzsolás, kettlebell köredzés, szabad harc, majd ezután a maradt erőt földharcban pusztítottuk el. Egyszer a vége fele azt gondoltam, hogy nem bírom tovább, de pár másodperc pihenő után még tudtam kb. 5-6 perc földharcot produkálni. Az edzésnek 13:00-kor lett vége, tehát 3 és fél órás lett, amiből 2 és fél óra volt kegyetlen. Ezek után nem féltem magam a délelőtti edzésektől sem. Nem gondoltam, hogy ennyit ki tudok hozni magamból plusz energia bevitel nélkül. Tanulságos volt! (Azért a táskámba szőlőcukor valamint mazsola is volt, de haza is hoztam mind. :) )

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.03.28. 13:08:31

@shanky: Üdv!

Az ESE étkezésről az utóbbi időben áttértem a Leangains-es étkezésre, ami viszonylag hasonló, de számomra megfelelőbb étkezési tervet jelent. Eleinte egyszerre is kipróbáltam a kettőt, viszont egy idő után úgy éreztem, hogy vagy az egyik vagy a másik... Így nincsen 24 órás böjt heti 1-2 alkalommal, viszont az egyik napról a másikra mindig van 15-16 órás, mivel 8-9 órás időintervallumban eszek csak. Pár hónappal ezelőtt kezdtem el, de már most elég látványos a hatása. Meglepően gyorsan alakul a radiátor. ;)

Szép teljesítmény. Ha a 24 órás böjt időszakban edzel, akkor azt javaslom, hogy legfeljebb csak a végén tegyed, mivel edzés után megnövekedett táplálékigénye van a szervezetnek. Ha lehet, akkor ez legyen a legnagyobb, legminőségibb és legtáplálóbb étkezésed aznap. Az edzés előtt kb 20-30 perccel azért nem árt egy kis adag fehérjedús táplálék (a leangains 10g BCAA-t említ, de nekünk megfelel valamilyen minőségi szójafehérje kivonat vagy akár egy kis adag mandula, szezámmag, stb), mivel káros lehet (katabolikus folyamatok, fejlődés elmaradása, stb) a 24 óra után éhgyomorra edzeni. A hangsúly azon van, hogy fehérjedús legyen, minimális kalóriabevitellel. A szervezetednek egy 24 órás böjt végén még mindig van elég energiája elraktározva, amit az edzésen fel tudsz használni, viszont edzés után ezt megfelelően vissza kell tölteni. Gondolom nem akarsz úgy kinézni, mint 50 Cent a Things Fall Apart-ban vagy Cristian Bale a The Fighter című filmben. :)

shanky 2011.03.28. 14:36:02

@vegaedzes: Na, most jól összekutyultam a fogalmakat magamban. Azt gondoltam, hogy az ESE meg a Leangains ugyanaz. :) Én is Leangains szerint étkezem, vagyis 16 óra böjtnél jártam. Egyébként tényleg nem akarok úgy kinézni, mert én 90 kg-os embernek gondolom magam, bár egyre jobban tűnik nekem úgy hogy ez inkább 80 kiló lenne. De úgy beszéltem meg magammal, hogy csinálom amit csinálok, aztán majd megmutatja a testem, hogy hogy érzi jól magát. Mindenesetre a teljesítményemmel egyre elégedettebb vagyok. (2 éve indultam 107 kg-ról az itthoni mérleg szerint. Most ugyanaz a mérleg mutat 87-90 kg-ot hetek óta stabilan.)

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.03.28. 15:14:27

@shanky: Így számokban elég jól hangzik, amit írsz. A 20kg 2 év alatt azt jelenti, hogy nem esel túlzásokba, de mégis foglalkozol magaddal rendesen. Ez dícséretes, csak így tovább! :)

Ha huzamosabb ideig megállna a kívánt leadás, akkor tedd fel a kérdést, hogy fogyasztasz-e megfelelő mennyiségű és minőségű zsiradékot, mivel annak is fontos tényezje van a fogyásban. Sokan elbuknak ezen. Tudom ajánlani a kókuszzsír használatát.

shanky 2011.03.28. 15:19:07

Köszönöm a jó tanácsokat! Nagy segítség, ha nem kell a már általad bejárt (Esetleg utólag hibásnak vagy hasztalannak minősült.) lépcsőket nekem is megismételni, evvel rengeteg időt takarítok meg!

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2011.03.28. 15:22:34

@shanky: Szívesen. Azt viszont mindig vedd figyelembe, hogy különbözőek vagyunk. Tehát ami nekem működik, az neked nem biztos, hogy teljesen ugyanúgy működni fog, vagy fordítva. Használd fel a tippeket, de ha úgy érzed, hogy ilyen-olyan változtatással jobb eredményt tudsz elérni, akkor ne habozz változtatni.

Súlyos 2011.05.15. 11:31:44

@vegaedzes: Na, ezzel a hozzáállásoddal beloptad magad a rücskös szívembe...
Zöld Erő
süti beállítások módosítása