Ismét egy közismert zöldség, aminek komoly gyógyászati értékei vannak. Tele van antioxidánsokkal, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C vitaminokat, kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket tartalmaz.
Leginkább nyersen érdemes fogyasztani salátába reszelve, de magában is fogyasztható. Ha valaki nagyon idegenkedik az ízétől, akkor turmixolva és sárgarépalével vagy citromlével keverve ízletesebbé tehető.
Hatásai
- vérképző
- gátolja a tumorsejtek szaporodását
- szabályozza a máj anyagcsere folyamatait
- segít leküzdeni a náthát és az influenzát
- segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában
- segít a májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek megszűntetésében
- a bőrgyógyászatban mitesszerek, pattanások ellen is javasolják
Forrás: internet-work.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.