Zöld Erő

2010. szeptember 13. 11:32 - vegaedzes

Cékla

Ismét egy közismert zöldség, aminek komoly gyógyászati értékei vannak. Tele van antioxidánsokkal, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C vitaminokat, kálciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket tartalmaz.

Leginkább nyersen érdemes fogyasztani salátába reszelve, de magában is fogyasztható. Ha valaki nagyon idegenkedik az ízétől, akkor turmixolva és sárgarépalével vagy citromlével keverve ízletesebbé tehető.

Hatásai

  • vérképző
  • gátolja a tumorsejtek szaporodását
  • szabályozza a máj anyagcsere folyamatait
  • segít leküzdeni a náthát és az influenzát
  • segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában
  • segít a májbetegségek, székrekedés és egyes bélbetegségek megszűntetésében
  • a bőrgyógyászatban mitesszerek, pattanások ellen is javasolják

Forrás: internet-work.

Cékla

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr172292472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása