Zöld Erő

2010. augusztus 03. 13:19 - vegaedzes

Burgonya

Mindenki ismeri és eszi, de azért szerintem mégis érdemes róla pár szót ejteni. Alacsony a kalóriatartalma, A, B1, B2, B3, B6, C vitaminokat, magnéziumot, káliumot, vasat, foszfort és kalciumot tartalmaz.

A gyógyhatása nyersen érvényesül igazán, hiszen a különböző feldolgozások miatt sokat veszít a tápértékéből. Érdemes odafigyelni a megfelelő elkészítésére: a burgonya fölkockázása lerövidítheti a főzési időt, de akár 75%-kal is csökkentheti az ásványi anyag tartalmát. Így a kálium-tartalom csökkenése a cukorbetegeknek ugyan hasznos lehet, de mindenki más jobban teszi, ha egészben készíti el.

Célszerű salátákhoz reszelni vagy vékonyan szeletelni, kis sóval, olívaolajjal, fűszerekkel élvezhetőbbé tenni a burgonyát. Ha még így sem felel meg ízlésünknek, akkor javasolt a lereszelt burgonyát kinyomkodni és levéből napi két alkalommal elfogyasztani egy-egy kávéscsészével.

Hatásai

  • megszünteti az emésztési zavarokat
  • javítja a keringést
  • erősíti az izomokat
  • fokozza a mirigyek működését
  • megszabadítja a szervezetet a savaktól, lugosít
  • erőteljesen aktiválja az anyagcserét
  • csökkenti a vérnyomást
  • enyhíti a fáradtságot
  • kitűnő antioxidáns, így hatásos a daganatos betegségek kialakulása ellen

Forrás: Lélekpatika.

Burgonya

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr612195643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása