Zöld Erő

2010. július 21. 15:41 - vegaedzes

Amaránt

Az amaránt egy gabonaféle, ami több fehérjét tartalmaz, mint a többi gabonaféle, viszont a benne lévő szénhidrát 10-15%-kal alacsonyabb. A fehérjétartalmát részletesebben megvizsgálva kiderül, hogy az izomépítés és regeneráció szempontjából fontos lizinből lényegesen nagyobb mennyiséget tartalmaz, mint például búza (~240%). Kiegyenlített, harmonikus aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (~75%).

Kitűnő vas, kalcium, magnézium, cink forrás, és emellett tartalmaz telítetlen zsírsavakat, C, B1, B2, B3 és E vitamint. Kalcium tartalma meghaladja a tejét és biológiai hasznosulását tekintve, a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Az amaránt jó minőségű fehérjetartalma, élettanilag jelentős zsírsavai, elősegítik a kalciumfelszívódást.

Glutént nem tartalmaz!

Pattogatott formában hozzá lehet jutni, ami önmagában is felhasználható. Különösen ajánlott, betegeknek, lábadozóknak, fejődésben lévőknek és sportolóknak, vagy az okszerűen és ésszerűen fogyni vágyóknak. Az amaránt liszt formájában is megtalálható, így az élelmiszeripari alkalmazások széles skáláját kínálja.

Forrás: Selyemfű biobolt

Amaránt

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr952166397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása