Zöld Erő

2010. július 07. 09:00 - vegaedzes

Tökmag

A tökmag a jó fehérjék kiegyensúlyozott forrása, nagyon tápláló és kiválló energetizáló. Többek között tartalmaz A Vitamint, E Vitamint, B1 Vitamint, B2 Vitamint, B3 Vitamint, B5 Vitamint, B6 Vitamint, folsavat, C vitamint, nátriumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, kálciumot, szelént, cinket, rezet, riboflavint, thiamint, pantoténsavat, valamint karotinoidokat, telítetlen zsírsavakat és antioxidánsokat.

Számos betegség megelőzésében jól használható: csökkenti a koleszterinszintet, ezzel enyhíti az érelmeszesedés és a daganatok kockázatát. Vértisztító hatású, így köszvény ellen is hatásos. Férfiak számára különösen ajánlott, mert antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyagai védelmet nyújtanak a prosztatabetegségekkel szemben, valamint az sem közömbös, hogy a tökmag fogyasztása növeli a szexuális kedvet és a teljesítményt. Méregtelenítő, májregeneráló, hólyagerősítő hatású, sebgyógyulás-serkentőként, féregtelenítőként és székletkönnyítőként is ismert.

Fogyasztható nyersen, pirítva vagy alapanyagként sokféle ételhez felhasználva.

Forrásként leginkább a házipatikára támaszkodtam.

Tökmag

Címkék: étkezés
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr372135647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása