A kesudió többek között foszfort, magnéziumt, vasat, rezet, cinket, szelént, A-, B- és E-vitaminokat, béta-karotint, folsavat tartalmaz. A körülbelül 20%-os fehérjetartalma figyelemreméltó, de étkezésnél elsődleges fehérjeforrásként nem beszélünk róla, kiegészítőként viszont tökéletes. Külön kiemelhető még a magas kalciumtartalma, melynek köszönhetően erősíti a csontokat, a hajat és a körmöt. Az E-vitamin antioxidáns hatása kedvező, késlelteti a sejtek öregedését és a szabad gyököktől véd. Nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így csökkenti a keringési betegségek kockázatát is.
Aránylag magas ára miatt a mindennapokba nehéz bevonni, viszont ha nagyobb kiszerelésben hozzá tudunk jutni, akkor heti 2-3 alkalommal nagyon jó kiegészítőt nyerünk. Eléggé eteti magát, úgyhogy arra figyeljünk, hogy ne tévézés közben zabáljuk kétpofára, mert hiába nagy a kiszerelés, a film végére nem marad belőle semmi...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.