A keresztesvirágúak családjába tartozik, rokona a káposztaféléknek. Gazdag a tápértéke, valamint vitamin és ásványi anyag tartalma jelentős. C-vitamint, B-vitaminokat, K-vitamint, béta-karotint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, nátriumot, vasat, ként, krómot tartalmaz. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, rákmegelőző, immunrendszert erősítő, emésztést serkentő hatást tulajdonítanak neki, de a magas ásványi anyag- és vitamintartalma miatt más jótékony hatása is van. Általában párolt formában fogyasztom valamilyen fehérjeforrás és köret mellett, de sok más felhasználási formája van. Például levesek, főzelékek, rakott ételek vagy raguk tartalmazhatják. Köszönet a Házipatikának.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.