Zöld Erő

2016. február 26. 08:36 - vegaedzes

Avokádós Magmix

  • avokádó
  • napraforgómag
  • tökmag
  • dió
Szólj hozzá!
2016. február 15. 16:04 - vegaedzes

Reggeli Meditációs Légzés

A reggeleimet egy meditációval egybekötött Wim Hof légzéssel szoktam kezdeni, ami így néz ki:

1. Meditációs tartás felvétele

Elhelyezkedem egy kényelmes pozícióban, amiben a tüdőm bármilyen akadály nélkül tud mozogni, illetve a többi testrészem is teljesen szabadon van. Jóformán az ágyban felülve kezdek neki, szóval előtte nincsen evés vagy ivás, hogy ezek se képezhessenek semmilyen akadályt.

2. Bemelegítés

Mély belégzéssel indítok, a tüdőmet teljesen megtöltöm levegővel, amíg egy minimális nyomást kezdek érzni a gyomorszájamban. Ezt pár másodpercig kitartom, majd teljes mértékben kifújom a levegőt, aztán ezt a helyzetet is kitartom ugyanannyi ideig. Ebből összesen 15 ismétlést csinálok.

3. Erőlégzés

Mintha egy lufit akarnék felfújni, viszonylag gyors és erős be- és kilézgéseket váltogatok. A hasam a belégzésnél kifelé, a kilégzésnél bele mozdul. Felveszek egy egyenletes ütemet és 30 ismétlést csinálok belőle.

4. Test megfigyelése

Az erőlégzés alatt megfigyelem a testem minden rezgését és fokozottan figyelek arra, hogy bárhol van-e energiahiányos vagy enerigatöbbletes terület. Ha vannak ilyenek, akkor gátakat keresek, amiket aztán fokozatosan eloszlatok. A szeretet és melegség mindenhova eljut, a negatívitás pedig teljes mértékben megszűnik létezni.

5. Megtartás

Az erőlégzés után ismét egy mély lélegzetet veszek, majd teljesen kifújom, amennyire csak tudom. Sokáig megtartom ezt a helyzetet és közben tovább merülök a testem megfigyelésében. Ha szükségesnek érzem, akkor az állam behúzásával megkönnyítem a kitartást. Akkor engedem csak el ezt az állapotot, amikor jön egy erősebb légszomj. Eddig 95 másodperc volt a leghosszabb kitartásom.

6. Visszatérő légzés

Ismét teljesen megtöltöm a tüdőmet, de nem most nem a nyomás érzéséig, hanem előtte megállítom, majd 15 másodpercig megtartom, miközben az államat a mellkasomhoz lehúzom. Ekkor az újonnan érkező energiák lökésszerűen szétterjednak a testemben és eljutnak mindegy egyes sejtemhez. Az energiapályákon minden lerakódás feloszlik, minden fennmaradt feszültség megszűnik, a sötétséget felváltja a fény. Elindulok befelé, elengedek mindent. A visszatérés tarthat percekig vagy másodpercekig, ahogy jól esik az adott pillanatban.



Eleinte 1 kört csináltam ebből, de havonta plusz 1-et adtam hozzá, így jelenleg 3 körnél tartok, ami nagyjából 25-30 percet vesz igénybe. Terveim szerint 4-6 körre fogok beállni.

A meditáció közben az egyes körök között, vagy a meditáció után szoktam pulzust mérni érdekességképpen. Eddig a 45 volt a legalacsonyabb, ameddig le tudtam menni. Na ennyire voltam átszellemült, nyugodt és abszolút stresszmentes. Az ilyen reggelek után teljesen máshogyan érnek el hozzám a napi gondok, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek... ;)

Címkék: egyéb edzés
Szólj hozzá!
2016. február 01. 15:44 - vegaedzes

Január - 31/31

Még tavaly év végén elhatároztam, hogy idén minden egyes napon fogok edzeni és a januárt ennek megfelelően zártam, 31 nap alatt meg is volt a 31 edzés. A dolog lényege, hogy mindennap kellően kilépjek a komfort zónámból a mozgás által és tágítsam a korlátaimat. Egy héten átlagban 2 kettlebell és 5 street workout edzést vállalok be, a terhelést pedig lépcsőzetesen osztom fel. Megvan a helye a könnyebb, a nehezebb, a dinamikusabb, a statikusabb, a laterális, az unilaterális és még többek között az izometrikus gyakorlatoknak is.

Már egy hónapnyi tapasztalat után azt mondhatom, hogy meglepően sokat változtam erőben, állóképességben és megjelenésben is. Kíváncsian várom a további fejleményeket... ;)

Címkék: edzésnapló
Szólj hozzá!
Zöld Erő
süti beállítások módosítása