Zöld Erő

2010. május 11. 12:00 - vegaedzes

Alapozás

Számomra az alapozás a komolyabb edzés elkezdése előtti időszak, amikor az ember fokozatosan felkészíti az izületeket, inakat, izmokat a terhelésre. Ha ezt kihagyjuk és egyből súlyokkal kezdünk dolgozni vagy nem súlyzós, egyéb típusú, nagyon megerőltető edzésekkel kezdjük, akkor az izületek és inak nem tudnak lépést tartani az izomok által egyre növekedő terhelhetőséggel. Így hosszú távon komolyabb izületi problémák alakulhatnak ki, leginkább a deréktájékon, illetve gerinctájékon. Ezért javaslom, hogy legalább 3-4 hónapot töltsünk el alapozó edzésekkel. Nincs szükség súlyzókra vagy bármi más kiegészítőre, csak a saját testünkre. Általános edzéstervet nem lenne értelme írnom, mert mindenki más alkattal, fizikummal rendelkezik, és nyilván az is számít, hogy melyik nemhez tartozik.

Ha valaki nem tudja, hogy hogyan kezdje el a mozgást/alapozást vagy úgy érzi, hogy szüksége lenne némi iránymutatásra, akkor szívesen segítek személyre szabott alapozó edzés összeállításában.

Címkék: edzés
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr811992098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Máthé Beáta 2014.03.08. 08:51:46

Szia!

Most találtam rá a blogodra és nagyon tetszik az egész! Láttam, hogy az utolsó bejegyzésed tavaly októberi, de remélem, hogy nem hagytál még fel a dologgal :)

Azért ebbe a posztba írok, mert olvastam, hogy ha valaki segítséget szeretne tőled kérni, akkor szóljon bátran. Most bátran szólok neked. :)

Lenne néhány kérdésem. Ha tudnál rám szánni egy kis időt, akkor kérlek szépen írj rám!

Nagyon köszönöm előre is!

Szép hétvégét! Máthé Bea

vegaedzes · http://vegaedzes.blog.hu/ 2014.03.08. 13:09:12

Üdv Bea!

Előbb-utóbb szándékozom folytatni a blogot. :)

Privát üzenetben beszéljünk meg a dolgot.
Zöld Erő
süti beállítások módosítása